Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινοχοία 2 W.S.P.C.
ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΝΟΧΟΪΑ 2
MODERN SOMMELIER STUDY PROGRAM
ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το νέο πρόγραμμα Οινοχοΐας 2/ Modern Sommelier Study Program του W.S.P.C. συνδέει τις αρμοδιότητες του Οινοχόου με τα διάφορα τμήματα λειτουργίας και διοίκησης της εστίασης. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα καταφέρνει να γεφυρώσει τον ρόλο του Οινοχόου και τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης με τις απαιτήσεις του πελάτη και το προσφερόμενο προϊόν, πάντα με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης του πελάτη. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος Οινοχοΐας 2/ Modern Sommelier Study Program είναι να μεταδώσει και εφαρμόσει στην πράξη το σύστημα ελέγχου διοίκησης, οργάνωσης και τελικής εξυπηρέτησης στα πλαίσια της εργασίας ενός Οινοχόου.
MODERN SOMMELIER STUDY PROGRAM
ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το νέο πρόγραμμα Οινοχοΐας 2/ Modern Sommelier Study Program του W.S.P.C. συνδέει τις αρμοδιότητες του Οινοχόου με τα διάφορα τμήματα λειτουργίας και διοίκησης της εστίασης. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα καταφέρνει να γεφυρώσει τον ρόλο του Οινοχόου και τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης με τις απαιτήσεις του πελάτη και το προσφερόμενο προϊόν, πάντα με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης του πελάτη. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος Οινοχοΐας 2/ Modern Sommelier Study Program είναι να μεταδώσει και εφαρμόσει στην πράξη το σύστημα ελέγχου διοίκησης, οργάνωσης και τελικής εξυπηρέτησης στα πλαίσια της εργασίας ενός Οινοχόου.
Εμβαθύνει ιδιαίτερα στην ακολουθία/ ροή του service (Service Sequence) μεταξύ πελάτη και προϊόντος με ανάλυση στις ειδικές κουζίνες και τις κυρίαρχες τάσεις στην Ελληνική και διεθνή γαστρονομία.
Είναι κατάλληλο για αυτούς τους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τη γνώση στον τρόπο διαχείρισης, και προώθησης των κρασιών είτε σε περιβάλλον εστιατορίου είτε σε περιβάλλον οινοποιείου (Οινοτουρισμός). Οι σπουδαστές θα διδαχθούν τη διαδικασία του service με εστιασμένες πρακτικές που απαιτούν hands-on προσέγγιση πάνω στην επιλογή ποτηριών & θερμοκρασιών, στο άνοιγμα ήσυχων και αφρωδών κρασιών, στην παρουσίαση, στη μετάγγιση, στον αναλυτικότερο συνδυασμό κρασιού & φαγητού, στη διαχείριση κοστολογίων και κάβας, καθώς και στη διαχείριση προβλημάτων πελατών.
Είναι κατάλληλο για αυτούς τους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τη γνώση στον τρόπο διαχείρισης, και προώθησης των κρασιών είτε σε περιβάλλον εστιατορίου είτε σε περιβάλλον οινοποιείου (Οινοτουρισμός). Οι σπουδαστές θα διδαχθούν τη διαδικασία του service με εστιασμένες πρακτικές που απαιτούν hands-on προσέγγιση πάνω στην επιλογή ποτηριών & θερμοκρασιών, στο άνοιγμα ήσυχων και αφρωδών κρασιών, στην παρουσίαση, στη μετάγγιση, στον αναλυτικότερο συνδυασμό κρασιού & φαγητού, στη διαχείριση κοστολογίων και κάβας, καθώς και στη διαχείριση προβλημάτων πελατών.
Οι σπουδαστές θα μάθουν πώς να δημιουργούν στοχευόμενη, κατάλληλη και κερδοφόρα λίστα κρασιών, να κατανοούν τα μεικτά περιθώρια κέρδους των κρασιών σε μια επιχείρηση, να ελέγχουν τα κόστη και να μεγιστοποιούν τις δυνατότητες πώλησης & κερδοφορίας. Στο Service Sequence θα μάθουν να προτείνουν Ελληνικό αμπελώνα ακόμα και σε αντικατάσταση του διεθνούς. Θα διδαχθούν τέλος, τις βασικές αρχές παραγωγής και προώθησης των οινοπνευματωδών ποτών, τους κύριους τύπους, τα στυλ και τον τρόπο σερβιρίσματος αυτών.
ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Κατάλληλο για τους αποφοίτους των Επιπέδων: Οινοχοΐας 1/ WSET Level 1 Award in Wine Service και του Επιπέδου 2 στα κρασιά/ WSET Level 2 Award in Wines (θεμελιώδης προ-απαίτηση).
Ειδικά συνίσταται η παρακολούθηση από τους αποφοίτους του Επιπέδου 3 του Ελληνικού αμπελώνα/ HESTIA Advanced Certificate μιας και αναλύονται όλες οι κυριαρχούσες και μελλοντικές τάσεις στις κουζίνες σε συνδυασμό με τις ελληνικές προσεγγίσεις τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά.
Για τους αποφοίτους Επιπέδου 1 της Οινοχοΐας & Επιπέδου 3 του WSET London θεωρείται ιδανική εξέλιξη.
Το Modern Sommelier Study Program αποτελεί παράλληλα το ιδανικό προπαρασκευαστικό μάθημα για την προετοιμασία των σπουδαστών για τη φοίτησή τους στο Court of Master Sommeliers Introductory Course & Certified Exam.
Κατάλληλο για τους αποφοίτους των Επιπέδων: Οινοχοΐας 1/ WSET Level 1 Award in Wine Service και του Επιπέδου 2 στα κρασιά/ WSET Level 2 Award in Wines (θεμελιώδης προ-απαίτηση).
Ειδικά συνίσταται η παρακολούθηση από τους αποφοίτους του Επιπέδου 3 του Ελληνικού αμπελώνα/ HESTIA Advanced Certificate μιας και αναλύονται όλες οι κυριαρχούσες και μελλοντικές τάσεις στις κουζίνες σε συνδυασμό με τις ελληνικές προσεγγίσεις τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά.
Για τους αποφοίτους Επιπέδου 1 της Οινοχοΐας & Επιπέδου 3 του WSET London θεωρείται ιδανική εξέλιξη.
Το Modern Sommelier Study Program αποτελεί παράλληλα το ιδανικό προπαρασκευαστικό μάθημα για την προετοιμασία των σπουδαστών για τη φοίτησή τους στο Court of Master Sommeliers Introductory Course & Certified Exam.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 25 ώρες + εξετάσεις (το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε συμβατική μορφή: δέκα μαθήματα των 2,5 ωρών ανά μάθημα, είτε σε εντατική μορφή πέντε μαθήματα των 5 ωρών το κάθε ένα).
Διάρκεια Εξετάσεων: 2,5 – 3 ώρες.
Προ-απαίτηση σπουδών: θα πρέπει ο υποψήφιος σπουδαστής να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Επίπεδο 1 Οινοχοΐας/ WSET Level 1 Award in Wine Service και το WSET Level 2 Award in Wines. Συνίσταται η απόκτηση των Επιπέδων 3 Ελληνικού & Διεθνούς αμπελώνα (δείτε αντίστοιχες σελίδες) πριν την ένταξή σας στο Modern Sommelier Study Program.
Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 25 ώρες + εξετάσεις (το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε συμβατική μορφή: δέκα μαθήματα των 2,5 ωρών ανά μάθημα, είτε σε εντατική μορφή πέντε μαθήματα των 5 ωρών το κάθε ένα).
Διάρκεια Εξετάσεων: 2,5 – 3 ώρες.
Προ-απαίτηση σπουδών: θα πρέπει ο υποψήφιος σπουδαστής να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Επίπεδο 1 Οινοχοΐας/ WSET Level 1 Award in Wine Service και το WSET Level 2 Award in Wines. Συνίσταται η απόκτηση των Επιπέδων 3 Ελληνικού & Διεθνούς αμπελώνα (δείτε αντίστοιχες σελίδες) πριν την ένταξή σας στο Modern Sommelier Study Program.
ΟΙΝΟΧΟΪΑ 2 - Modern Sommelier Study Program Μάρτιος 2017
Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 12:00 – 17:00
Τρίτη 07 Μαρτίου 2017 12:00 – 17:00
Τετάρτη 08 Μαρτίου 2017 12:00 – 17:00
Πέμπτη 09 Μαρτίου 2017 12:00 – 17:00
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 12:00 – 17:00
Εξετάσεις: Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, 15:00 – 18:00.
Συνολική Διάρκεια Μαθημάτων/Total number of sessions: 6 (5 tutorials + exams).
Συνολική Διάρκεια Μαθημάτων/Total number of sessions: 6 (5 tutorials + exams).
Οι παρουσία των σπουδαστών είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Εισηγητής Τμήματος: κος. Νικόλαος Λουκάκης
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ημερομηνίες Εγγραφών: μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017
Οι εγγραφές γίνονται τηλεφωνικά (210 98 82 540 & 544), μέσω φαξ (210 98 82 482), ή/ και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail: education@wspc.gr).
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ημερομηνίες Εγγραφών: μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017
Οι εγγραφές γίνονται τηλεφωνικά (210 98 82 540 & 544), μέσω φαξ (210 98 82 482), ή/ και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail: education@wspc.gr).
Τελική Αξία Διδάκτρων Modern Sommelier - ΟΙΝΟΧΟΪΑ 2: €660,00
W.S.P.C. The Place to Study Wine
70, Amfitheas Ave
17564, P.Faliro, Athens
T: +30-210-9882-544 & 540
F: +30-2109882-482
E-mail: education@wspc.gr
70, Amfitheas Ave
17564, P.Faliro, Athens
T: +30-210-9882-544 & 540
F: +30-2109882-482
E-mail: education@wspc.gr
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου